Ana içeriğe atla

Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programımız Tanıtıldı!

 

YENİ AÇILAN "EKONOMİ VE FİNANS YÜKSEK LİSANS PROGRAMI"MIZ KAMPÜSÜMÜZDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLE TANITILDI 

22 Kasım 2017 tarihinde Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle, yeni açılan Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programımızın tanıtımı yapıldı.

Hedef kitlesi, üniversiteden yeni mezun olmuş, lisans derecesini ekonomi ve işletme  alanları dışında almış olan ve finans sektöründe işe girmek, kendilerini geliştirmek isteyen  genç profesyoneller ile Ankara'da banka şubelerinde çalışanlar olarak belirlenen programın etkinliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aslıhan Salih’in sunumu ve konuşmacılarla birlikte bir panel şeklinde gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşmacı olarak, Morgan Stanley Menkul Değerler Genel Müdürü Sayın Tevfik Aksoy, FIBA Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Fevzi Bozer ve QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Sinan Şahinbaş yer aldı.

Etkinlik öncesi kokteyl eşliğinde bir araya gelen konuşmacılar ve katılımcılar, sohbet etme imkanı buldu. Prof. Dr. Aslıhan Salih’in açılış konuşmasını ve konuşmacıları tanıtmasıyla başlayan panel, Sayın Salih’in konuşmacılara “Finans sektöründe son yıllarda fon sağlayıcılar, fon kullanıcılar, aracılık hizmetleri, hukuksal yapı ve regülasyon açısından ne tür gelişmeler yaşandı? Bu gelişmelerin işe alım süreçlerine yansıması nasıl oldu? Gelecekte siz bu sektörde iş yapış süreçleri ve ana oyuncular açısından ne tür değişiklikler öngörüyorsunuz? Bu iş gücünün hangi yeteneklerinin geliştirilmesi öncelikli olmalı? Üniversite ve finans sektörü arasında lisans ve lisansüstü programların tasarlanması ve sunulması açısından yeterli iş birliği yapılabiliyor mu? Finans sektörünün ihtiyacını karşılayacak nitelikte eğitim veren kurum sayısı yeterli mi? Finans sektöründe başarılı olmak için uluslararası ve ulusal sertifikasyon ve akreditasyonların önemi nedir?” sorularını yöneltmesiyle devam etti. Panelde ayrıca finans sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerin kendilerini hangi alanlarda  geliştirmeleri gerektiği konusu da tartışıldı. Sohbet eşliğinde gerçekleşen panel, öğrencilerin Sayın Tevfik Aksoy, Fevzi Bozer ve Sinan Şahinbaş’a sektörle ilgili merak ettikleri soruları sormasıyla son buldu.